Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarny geniusz z Bydgoszczy nagrodzony

Wojciech Romanowski
Na dole od lewej: Aleksandra Siekiero – III miejsce, Paweł Laśkiewicz – I miejsce, Grzegorz Mista – II miejsce i Robert Sowa.
Na dole od lewej: Aleksandra Siekiero – III miejsce, Paweł Laśkiewicz – I miejsce, Grzegorz Mista – II miejsce i Robert Sowa. Archiwum
Od wielu już lat Bydgoszcz, jak mawiają, kucharzami stoi. Do grona nominowanych i nagradzanych dołączył ostatnio młody i zdolny Paweł Laśkiewicz, na co dzień pracujący w restauracji „Weranda” w Hotelu Bohema.

Ucznia ZSZ Rzemiosła i Przedsiębiorczości można nazwać geniuszem kulinarnym. Na swoim koncie ma nie tylko konkursy. Na początku marca zajął drugie miejsce w II Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Ostatnio dostał się również do finału Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. W środę natomiast zwyciężył w Kulinarnych Mistrzostwach Polski organizowanych podczas Targów World Hotel w Warszawie.
Paweł Laśkiewicz jest również w Kadrze Narodowej Polski Juniorów OSSKIC, tym samym jest jednym z 25 kucharzy, którzy znaleźli się na liście Narodowej Reprezentacji Juniorów Erfurt 2016. To kolejny, wielki sukces młodego kucharza, wygrał daniem, w którym główne role na talerzu grała polędwica wieprzowa oraz pasztet ze ślimaków.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!